thuis - Reisverslag uit Hilversum, Nederland van aahwb - WaarBenJij.nu thuis - Reisverslag uit Hilversum, Nederland van aahwb - WaarBenJij.nu

thuis

Blijf op de hoogte en volg aahwb

13 Augustus 2014 | Nederland, Hilversum

Laatste nacht vlak bij de luchthaven van San Jose doorgebracht. Een heel aangenaam hotel in een niet al aangename buurt. Maar dit hotel was ver weg achter een lange oprijlaan weggestopt en bleek zo een paradijsje. We leveren hier de auto weer in,.
Om vier uur s nachts met de taxi naar het vliegveld. Grappig genoeg dien je hier een vertrekpremie te betalen op de luchthaven... Hop, weer 29 dollar pp.. Maar ja, anders kom je het land niet en dat is ook niet de bedoeling.
Vertraging op de eerste vlucht San Jose-Miami, wegens technische storing . We stonden al op de startbaan en konden weer terug naar de gate om vervolgens bijna twee uur te wachten tot de boel gerepareerd was. Hierdoor werd de overstap op Miami een aangenamer stuk korter. Vlucht Miami ongeveer 9 uur en verliep prima. We hebben geprobeerd wat te slapen om zo een jetlag te voorkomen.
Via Amersfoort gereden en de honden opgehaald. Die hebben het bij Carla heel erg fijn gehad. Gaat weer even wennen voor ze zijn bij ons....
Onderweg vanaf Dusseldorf ook een afspraak gemaakt met de huisarts. Hidde heeft gekke huiduitslag en dat is toch niet helemaal normaal en de koorts die hij daarvoor had was ook al niet normaal.
De huisarts heeft het idee dat Hidde misschien Dengue of knokkelkoorts heeft opgelopen. Geen prettig nieuws, maar we moeten maar eerst even het bloedonderzoek afwachten. Deze komt over een dag of 5 a 6. Hidde voelt zich trouwens verder nu wel oke, geen koorts. Nogmaals, we wachten de uitslag eerst maar even af.

Toch nog maar even een overzicht van alle plaatsen, activiteiten etc. Wat hebben we ook alweer beleefd met elkaar:
Düsseldorf -slecht hotel ... Stadswandeling, Abercrombie, vroeg op,
Düsseldorf-Miami-San Jose;
San Jose-Gran Hotel Costa Rica: stadswandeling, jade museum, museum voor moderne kunst, voetbal stadion, mc Donalds, rode taxi s, tas bijna kwijt, national theatre,overdekte markt Mercado Central, voetbal shirtjes,
Tortuguero -Pachira Lodge: slechte wegen, hobbeldebobbel met de bus door overstroomde wegdelen, regenval, poncho's, gids Ronnie, boottocht, Cano Blanco, brul apen, slingerpaden, vogels, regenwoud, mieren, zwembad in vorm van schildpad, slang, wandeling door bos, leguanen, schildpad , tropische regenbui, nachtwandeling door jungle, tot op het bot toe nat, overtocht naar dorpje, Atlatische oceaan
Puerto Viejo-Hotel Cariblue: Toyota rav4 4wd, Caraïbische kust, rasta, dreadlocks, restaurant XXX, surfen, regen, pooltafel, tafeltennis, Jaguar rescue center, luiaarden, kikkers, krokodillen, toekan, miereneter, grens Panama, brug tussen Panama en CR , lekkere frietjes, bananenplantages, blauwe zakken om de bananen
Turrialba-Hotel Casa Turire: oprijlaan, mooi en luxe, suite, rafting, pooltafel, zwemmen, toekan, uitzicht op het meer
San Gerardo de Dota- Trogon Lodge: nevelwoud, kolibri's , vroeg op, zoeken naar de quetzal en vogels spotten, koud, warm water kruik, waterval,
Playa Tortuga-Rio Tico Lodge: safaritenten, rivier, waterval, walvissen, Pacific Ocean, Kayakken, mangroven, uil, Jaime en zijn boomhut, kokosnoten,
Manuel Antonio-villas Mimosa: strand, zwemmen, relax, picknick on the beach
Rincon de la Vieja-Rincon de la Vieja lodge: brug rio grande de Tarcoles, krokodillen, paardrijden,
La Fortuna-Hotel Lomas del Volcan: vulkaan Arenal, mistig, baldi hotsprings, german bakery, wandeling vulkaan, killer bees
Monteverde- Hotel Poco a Poco: night hike, nevelwoud, quetzal, tarantula, luiaarden, toekan etc. Sky walk over de hanging bridges, canopy
Samara- Villas Kalimba: Pacific Ocean, relax, palmbomen, strand, schildpadden, eieren leggen, dolfijnen, walvis, snorkelen, hidde ziek, stroom uitval, tropische regenbui, onweer
San Jose.. Trapp inn : auto inleveren, Vroeg opstaan... En we zijn weer in Hilversum

• 13 Augustus 2014 - 17:23

Petra :

Fijn dat jullie weer veilig terug in Hilversum zijn.
    Hopelijk valt het allemaal mee met Hidde.
    Geniet nog even lekker na van al jullie belevenissen.
    Xxxxxx