van KL naar Sumatra - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van aahwb - WaarBenJij.nu van KL naar Sumatra - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van aahwb - WaarBenJij.nu

van KL naar Sumatra

Door: AAHWB

Blijf op de hoogte en volg aahwb

17 Juli 2012 | Indonesië, Batavia

Alweer vroeg op.... Daar zijn mannen niet zo blij mee, maar het luxe leventje in KL is afgelopen en we gaan door naar de volgende bestemming: Medan, Sumatra. Met air asia vliegen we om 13.40 uur naar Medan waar we ook om 13.40 uur weer aankomen! Dat uurtje is mooi meegenomen! Leuk de bureaucratie bij de douane.. , stempels, bonnetjes, 25 dollar per persoon lichter maar dan hebben we wel een mooie sticker/visum in het paspoort en kunnen we t land in. Vervoer van het hotel stond al klaar op de luchthaven, goed geregeld! Half uurtje hobbeldebobbel over slechte weg naar het hotel langs half afgebouwde huizen, scooters, nog meer scooters en nog wat scooter reparatie bedrijven, fruitstalletjes tot we ineens links afslaan en in een oase van rust belanden....palmbomen, prachtig zwembad met schitterend uitzicht.... Rust. Beetje zwemmen, beetje luieren, heerlijk. En oh ja er is gratis wifi... Niet onbelangrijk..... We verlaten dit paradijsje niet meer vandaag en eten in hotel. Wennen weer wat meer aan de cultuur en proberen beetje mee te gaan in de trage manier van communiceren. Maar de soto ayam en de saté zijn top! Met rijst uiteraard. ( gefrituurde kippetjes met frietjes trouwens ook prima! ) Eigenaar van het hotel is een Nederlandse geschiedenis leraar en we eten toch maar wel een portie bitterballen omdat we weten dat we nog heeeel vaak en heel veel rijst zullen eten en omdat het lekker is. Heerlijk gegeten! Aanrader dit hotel Deli River. Potje yahtzee, half potje mens erger je niet en nu gaan we op bed.. Morgen weer niet uitslapen, namelijk toch weer vroeg op want we gaan t oerwoud in op zoek naar Oerang Oetans .......benieuwd of we op tijd wakker worden. Groet AAHWB

• 17 Juli 2012 - 15:53

Alexandra:

Zijn jullie de enige gasten..? Wat een rust! Leuk, Oerang Oetangs! Veel plezier!

• 17 Juli 2012 - 16:46

Carla:

Het ziet er geweldig uit en het lijkt inderdaad wel een prive zwembad. Veel plezier morgen.

• 17 Juli 2012 - 18:29

Judith:

wauw!!!!!!

• 17 Juli 2012 - 19:16

Martijn:

Ziet er goed uit. Mooi begin van de reis. Bitterballen in Indonesië... Dat hebben wij daar nooit gezien. Als ik dit lees krijg ik ook steeds meer zin in de vakantie. Nog 10 dagen wachten...

• 17 Juli 2012 - 23:38

OeF:

Bitterballen? Okay! Maar hoed je voor kroketten straks in Djokja; 'k ben zelden zooooo ziek geweest!

Leuk, die reclame voor al die reisspullen met jullie namen erbij. Dat is nog 's merchandising!

Wauw, wat een reis. Fantastisch!

• 18 Juli 2012 - 08:50

Mark/ Roy:

hallo vakantiegangers,
    Wytse heeft KL overleeft nu de Oerang Oetangs nog..
    veel plezier!

• 18 Juli 2012 - 09:25

Otto:

Geweldig wat heerlijk! Duik in het zewmbad en duik in de rijst! lang leve de bitterballen hahaha! Wij gaan zondag ricting Portugal!!! Wij lezen jullie verslag heel graag onderweg en blijf genieten !!!!!!

heel veel liefs,

Otto

• 18 Juli 2012 - 10:07

AenG.:

Vul hier je reactie in..